Wat de eenzame boom voor mij heeft betekent de afgelopen weken.

Zondag 27 januari heb ik wensen en gedachten ‘verzameld’ voor een eenzame boom. Dit was een activiteit voor Bewust Den Haag die op de beurs in Rijswijk stond met het Inspiratiecafé. Hier was ik aanwezig als lid om samen met andere collega’s iedereen kennis te laten maken met wat wij als ondernemers van Bewust Den haag aanbieden.
Ik had een vaas met takken meegenomen met hartjes aan de takken waar de bezoekers aan het café hun wens of gedachten op konden schrijven. Zoals ik daar heb aangekondigd zou ik deze wensen wegbrengen naar ‘mijn eenzame boom’. Door onze wensen en gedachten met de boom te delen ontstaat er energieën, die misschien wel iets heel moois brengen, daar geloof ik in.
Zo kon ik de natuur en de mens samen verbinden, want op de beurs kon ik niet alle natuur naar binnen halen maar wel de wensen van deze mensen mee naar buiten nemen..

Deze week heb ik de cirkel rond gemaakt en ben ik terug gegaan naar de boom om de wensen te brengen. Na het graven van de kuil voor de hartjes heb ik de boom toegesproken toen ik de kuil weer gevuld had met de aarde: “Beste lieve boom, mijn wens aan jou en de schrijvers van de hartenwensen en gedachten is dat deze iets goeds gaan doen en er mooie dingen voor jullie ontstaan.”
In de lente kom ik zeker nog eens terug en ga de boom bezoeken om te zien wat er is gebeurd.. ?

Maar het verhaal gaat eigenlijk nog verder…

Het gekke is dat de boom nog meer met mij heeft gedaan afgelopen weken. Ik heb me gerealiseerd dat de eenzame boom symbool ging staan voor mijn gevoel dat ik me in mijn beroep alleen voel en niet gekend.
Dat vele mensen niet begrijpen dat wat mijn werk als natuurcoach betekent en meerwaarde heeft op je welzijn en een positief effect heeft op je gezondheid.
Dat is natuurlijk waar, dat weet ik zelf wel, maar zie dat anderen duidelijk te maken die je niet tegemoet willen komen.
Dat besef ik nu en ben ik dus op een andere manier gaan kijken naar ‘mijn eenzame boom’ om mijn negatieve gedachten om te keren. Ik zie nu dat hij ook opvalt en kracht heeft om wél daar in zijn eentje te stralen en zichtbaar te zijn voor wie dit wilt.
En niet alleen dat, ik ben me ook gaan beseffen dat ik méér ben dat die prachtige boom die daar kan zijn wie hij is. Ik kan letterlijk en figuurlijk in beweging komen. En ik kan anderen uitnodigen om met mij bij die boom te gaan zitten en te laten ervaren dat dit en alle natuur een fijne plek is die iets met je doet. Daar doe ik het voor en dat is ook wat ik nu meer in actie wil gaan zetten, anderen ontmoeten en uitnodigen om deze ervaringen met mij daadwerkelijk te delen in de natuur.

Dat vind ik nu de kracht van de natuur, ik heb er zelf (opnieuw) inzicht door gekregen. Het werkt écht. Wil je dit nu ook ervaren? Loop dan met mij mee of ik kom je graag ophalen om er op uit te gaan. Dat zou ik erg leuk vinden, je kan me altijd een bericht sturen of bellen. Ik hoor graag van je.